Majspannkakor blev riskpannkaka

 
Idag tänkte jag prova på ett nytt recept.  Det blir majspannkaka med spenatstuvning. Tyvärr hade jag inget majsmjöl hemma så jag gick till två affärer och ingen hade detta. Men så kom jag på att jag hade rismjöl lite kvar sen innan så gick hem och lagade på det. Första vändan brände jag fast pannkakan. Men efter en massa smör i stekpannan så blev det klart bättre. Men de såg rätt stela ut i konsistensen och rätt frasiga. Sen lagade jag spenatstuvningen och la en klick på rispannkakan ihop med lite svartvinbärsgele. Åh så fantastiskt gott det blev!!! Helt makalöst. Min dotter åt samma sak och tyckte det var jättegott också :) Detta gör jag gärna fler gånger. 
 
Receptet är följande:
 
6 dl vatten
3,5 dl rismjöl
1 dl bovetemjök
Salt
2 msk bakpulver
2 msk smält smör
 
Allt mjöl blandas ihop med vattnet och lite salt. Låt det svälla i minst 30 min. Blanda sen i bakpulver och smöret i mjölblandningen och stek sen varje pannkaka med lite extra steksmör i. Krävs lite extra för att det inte ska fastna. 
 
Spenatstuvning
 
250 g Spenat
1 dl Vatten
1/2 msk Smör
1 msk Majsstärkelse
1 dl Rismjölk
Kryddor
 
Tina spenat ihop med lite vatten i kastrull. Häll av vattnet lägg sen i smöret. Pudra med lite majsstärkelse och häll i rismjölken. Låt det koka till. Lägg i kryddor som salt och svartpeppar. Låt det svallna.
 
Lägg stuvningen. På pannakakan och lägg sen en klick svartvinbärsglele. Något jag tänkte på sen när man kan äta ost är att man har i riven ost till det tror jag kan bli riktigt smarrigt också. Men det får bli först om några veckor framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0